Субота, 21.12.2024, 16:42

Духовний сайт!

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 44
Погода в свiтi
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
годинник
Точний час в Краматорську
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Головна » 2014 » Серпень » 13 » Тема
    14:43
    Тема

Ахан 

(Через гру слів пов'язано з ім'ям Ахар, що означає «приносить вигнання [біду]»). 

Син Кармі, який був з дому Завдієвого. Будинок Завдієвого походив з родини Зари, що належала до племені Іуди. Інше ім'я Ахана - Ахар (1ЛТ 2: 7). 

Коли ізраїльтяни перейшли Йордан, Єгова дав ясне повеління щодо Єрихону, який був, так би мовити, першим плодом їх завоювань: «Місто має бути відданий знищенню. Він ... належить Єгові ». Срібло і золото в ньому призначалися для скарбниці Єгови (ІСН 6:17, 19). Однак Ахан, побачивши дорогий одяг з Сеннаара, а також зливок золота вагою в 50 шеклів (вартістю бл. 6400 дол.) І 200 шеклів срібла (440 дол.), Взяв їх і сховав під своїм шатром (ІСН 7:21). Насправді він обікрав Бога! На наступний день ізраїльтяни напали на місто Гай. Але оскільки були порушені ясно виражені вказівки Бога, Єгова втримав своє благословення, і Ізраїль кинувся навтіки. Хто був винен? Ніхто не визнавався. Тоді весь Ізраїль був приведений на суд. Народ проходив перед Єговою: плем'я за плем'ям, поки не було вказано плем'я Іуди; потім сім'я за сім'єю і будинок за будинком, поки не був зазначений будинок Завдієвого; і потім людина за людиною, поки не був виявлений Ахан (ІСН 7: 4-18). Тільки тоді він зізнався у своєму гріху. Страта послідувала негайно. В долині Ахор, що означає «вигнання; біда », Ахана, його сім'ю (яка не могла не знати про те, що він зробив) і худобу спочатку побили камінням до смерті, а потім спалили вогнем разом з усім майном (ІСН 7: 19-26).

Переглядів: 275 | Додав: andrey91399 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0